3. června 2016

Jak na střednědobý pronájem

Pokud se rozhodnete pronajímat byt nebo už několik takových máte, je důležité se pozastavit nad tím, jak by měl vlastně vypadat a co by měl splňovat. Co budou očekávat potenciální nájemníci? Jací nájemníci to budou? Dejte zákazníkovi co chce a on Vám i ruce utrhne.

Slovní spojení „střednědobý pronájem“ představuje pronájem na 1 – 6 měsíců. Tedy něco mezi hotelem a klasickým dlouhodobým nájmem. Možná si řeknete, že nájemníci v takovém případě nebudou příliš nároční. V bytě přece budou bydlet jen pár měsíců. To ale není úplně pravda. Stejně jako hotelové pokoje na pár nocí, tak i střednědobé pronájmy musí splňovat určitý standard, který se odvíjí od nabídky trhu. A tento standard je potřeba respektovat, abyste byli úspěšní. 

Dispozice bytů pro střednědobý pronájem

Co se velikosti týče, pro střednědobý pronájem jsou vhodné spíše menší byty do dvou pokojů. Své uplatnění najdou v menší míře také třípokojové byty. Pronajmout větší byty může být problém. Takové byty je lepší pronajímat po pokojích. Často si je najímají větší skupiny studentů, ale těch není mnoho.

Plně vybavený byt je důležitý

Nájemník, který u Vás bude bydlet jen na pár měsíců v rámci střednědobého pronájmu, nechce řešit vybavení bytu. Za chvíli odjede a co potom s nakoupeným nábytkem. Byt pro střednědobý pronájem by měl být tedy plně vybavený nábytkem – postel, skříně, jídelní stůl, pohovka, elektrospotřebiče atd. Nezapomeňte také na detaily - nádobí, ložní prádlo nebo ručníky. A rozhodně by nemělo chybět internetové připojení, to je v dnešní době základ každého pronájmu, který zájemci o pronájem očekávají.



O střednědobé bydlení mají zájem z velké části cizinci

Podle našich statistik má o střednědobý pronájem zájem velké procento cizinců. Což je logické, protože právě oni jezdí k nám na návštěvu do České republiky jen na dobu určitou. Takový nájemníci jsou často zvyklí na vyšší standard, ale není to pravidlem. Pokud si nejste jistí, jestli Váš byt je vhodný pro střednědobý pronájem, porovnejte svoji nabídku s jinou a sami uvidíte. 

Centrum jde na dračku


Nejen cizinci chtějí bydlet přímo v centru a mít tak všechno po ruce. Pokud nemáte byt ve výhodné lokalitě, najděte jeho jinou přednost. Byt se může například nacházet v blízkosti velké mezinárodní firmy, vysoké školy nebo krásného prostředí. Na základě polohy bytu můžete jednoduše určit, jaký potenciální nájemník by mohl mít o Váš byt zájem. Podle toho potom budete inzerovat na správném místě!

Na každém bytu se dá najít to krásné a zajímavé. Pokud ale máte s pronajímáním problém, zvažte menší rekonstrukci. Taková investice se zajisté vyplatí. Zájemci se o Váš byt pak určitě doslova poperou.


0 komentářů :

Okomentovat