14. října 2016

Kam v Brně na nákupy?

Brno je druhé největší město v naší malé krásné zemi. Nikoho tedy nepřekvapí, že nákupních center zde najdete poměrně dost.  Kam se ale vydat, když chcete koupit oblečení? A co třeba nákup nového nábytku. Jak se tam nejlépe dostanete? Mrkejte na výběr těch největších nákupáků z Brna.


Galerie Vaňkovka
Nákupní centrum v budově bývalé továrny u hlavního nádraží.

Jedním z nejoblíbenějších nákupních center v Brně je bezpochyby Galerie Vaňkovka, která se vyklubala z budovy bývalé továrny umístěné kousek od hlavního nádraží. Budova nákupního centra si zachovala továrenský vzhled, což velmi oceňuji. Celý prostor prakticky ožil výstavbou tohoto nákupáku. Dříve opomíjené místo, kde jste se ocitli pouze v případě, že jste zabloudili, nebo jste měli v plánu nasednou na autobus nedalekého autobusového nádraží.

Do Galerie Vaňkovky se vydáte především, když chcete koupit oblečení nebo obuv. Obchody s oděvy a obuví najdete převážně ve vrchním patře. Vaňkovka však nabízí velké množství dalších obchodů s nejrůznějším zbožím. Najdete tu také třeba i supermarket, papírnictví, knihkupectví nebo elektro, a to převážně v přízemí. Mnozí lidé zamíří do Vaňkovky také v případě, že se chtějí najíst. Protože nabídka nejrůznějších pokrmů převážně ve stylu fastfoodů je zde opravdu veliká.

Dostanete se sem nejlépe pěšky z hlavního nádraží. Pokud dáváte přednost spíše autu, toto nákupní centrum Vám poskytne velké množství parkovacích míst na střešním parkovišti.


Velký Špalíček
Nákupní a zábavní centrum s kinem v srdci Brna.

Pokud jste se rozhodli pro nákupy v centrum, jednou z Vašich zastávek může být i Velký Špalíček. Co se týče oblečení, tak mě osobně toto nákupní centrum příliš neuspokojuje. Do Velkého Špalíčku se ráda chodím najíst do mé oblíbené vegetariánské restaurace Rebio.

V očích většiny lidí je Velký Špalíček spíše jedno velké kino, které je součástí Velkého Špalíčku. Čekání na začátek filmu si můžete zkrátit nákupem oblečení, kartáčků na zuby, úžasně dobrých bonbonů nebo třeba také nejrůznějších věciček na párty. Můj kamarád si své čekání jednou dokonce zkrátil nákupem potravin na snídani v supermarketu, který je umístěný v přízemí.







Olympia Brno
Rozlehlé nákupní a zábavní centrum s multikinem u dálnice D2.

Možná je to náhoda, ale právě obchodní centrum Olympia  mi připomíná písmeno O. Tento tvar má své pro a proti. Můžete chodit jako křeček v kolečku. Pokud se jednoduše nedokážete rozhodnout hned o určitém nákupu, uděláte si pár koleček, dokud nebudete na sto procent rozhodnutí. Zároveň se hodně však docela hodně nachodíte. 

Do Olympie míří lidé nejčastěji kvůli nákupu oblečení, bot a doplňků, případně když se chtějí najíst nebo zabavit v multikině. Krásně se tam dostanete autem po dálnici D2 nebo speciálním Olympia busem, který je zdarma a vyjíždí ze zastávky Úzká.




Avion Shopping Park Brno
Nákupní centrum s IKEA a Elektroworldem u dálnice D2.

Avion je výjimečný především tím, že je jeho součástí právě obchodní dům s nábytkem, IKEA, a velký elektroobchod, Elektroworld. Toto nákupní centrum se nachází co by kamenem dohodil od Olympie. Problém je, že autobusové spojení mezi Olympií a Avionem prostě neexistuje. Pokud tedy chcete stihnou obě nákupní centra a moc se nenajezdit sem a tam, je nejefektivnější si vzít auto. Hlavně taky z toho důvodu, aby Vám po návštěvě Ikei neupadly ručičky. Těm krásným a levným věcem se prostě nedá odolat. Do Avionu se můžete dostat stejně jako do Olympie speciálním autobusem zadarmo ze zastávky Úzká, nebo třeba i autobusovou linkou 67.

Pokud se chcete najíst, doporučuji vyzkoušet jídelnu v IKEA. Mají skvělé zákusky a nikdy Vás nezklamou svou nabídkou tradičních masových kuliček. Ty jsem ještě nikdy neochutnala, tak nemůžu doporučit.


OC Futurum Brno
Velké nákupní centrum na jihu Brna u dálnice D1.

V tomto obchodním domě jsem snad nikdy nebyla. Vždycky jsem myslela, že se tam prodává pouze nábytek. Omyl, přátelé! Podle mých nových informací v něm najdete zřejmě skoro všechno. Sportovní oblečení, normální oblečení, boty, elektro, supermarket, a dokonce i zmiňovaný nábytek.

Skvěle se tam dostanete autem po D1. Dostat se tam bez auta tak super není. Možná proto jsem tam nikdy nebyla. Futurum nabízí svým zákazníkům opět bezplatnou autobusovou linku opět ze zastávky Úzká., která není tak úzká, jak by se mohlo zdát. Autobusy jezdí však docela zřídka a může se stát, že při čekání z jakéhosi podivného nutkání dáte spíš přednost modrému autobusu s nápisem Olympia.


Nákupní Centrum Královo Pole
Obchodní centrum severně od centra.

Toto nákupní centrum je výjimečné především svou polohou. Zatímco většina nákupních center se nachází spíše jižněji, tento nákupák najdete severně v městské části Královo Pole. Spousta lidí z těchto končin sem jezdí nakupovat potraviny. Najdete zde ale třeba i obchod z nábytkem nebo elektrem. Nákupní centrum nabízí rozlehlé parkoviště. Dostanete se sem také autobusem 67 nebo 81.



Campus Square Brno
Nákupní galerie v blízkosti kampusu Masarykovi univerzity.

Jedno z nejnovějších nákupních center v Brně. Specialitou tohoto centra je především kompozice. Do obchodů se zde dostáváte z venčí a proto nákupy v zimě zde rozhodně nejdou příjemné. Kromě obyvatel Kohoutovic, Bohunic, nebo Starého a Nového Lískovce se řadí mezi návštěvníky také studenti blízké budovy Masarykovi univerzity. Velké oblibě se zde těší Tesco, akademická menza nebo tzv. Foodcorner. Odchodů s oblečení je zde poskrovnu. Takže pokud chcete nakupovat cesta z centra Brna se Vám rozhodně nevyplatí.


OC Letmo
Osmipatrový nákupní dům naproti hlavnímu nádraží ve středu Brna.

Úplně nejvíc nejnovější nákupní centrum je právě Letmo. Má skvělé umístění u hlavního nádraží. Dříve na tomto místě stála několik let vyhořelá budova, která byla útočištěm bezdomovců. Co se týče nabídky obchodů, příliš mě toto centrum neuspokojilo. Jedná se především o speciální obchůdky, které nikde jinde neuvidíte. Třeba speciální obchod pro nákup pracích prášků. Obchůdky mi přijdou hodně drahé. Často využívám supermarket Albert, drogerii nebo zde mířím za rychlým jídlem ve spodním a vrchním patře, které nabízí krásný výhled.


Nákupu zdar!



0 komentářů :

Okomentovat